Lähimaksamisen turvallisuus

Lähimaksaminen on tullut jo monille tutuksi nopeana ja helppona tapana hoitaa pieniä ostoksia. Ruuhkaiset paikat, kuten kahvilat, yökerhot, kioskit ja pikaruokaravintolat ovat saaneet lähimaksamisesta oivallisen avun palvelun nopeuttamiseen. Myös asiakkaalle lähimaksaminen tuo useita etuja ja yksinkertaistaa maksutapahtumaa.

Lähimaksamisesta puhutaan silloin, kun pankki- tai luottokortilta suoritettava veloitus ei vaadi pin- koodia tai asiakkaan allekirjoitusta. Kortti viedään riittävän lähelle maksupäätettä ja maksu tallentuu ilman sen kummempia toimenpiteitä. Suomessa lähimaksamisen yläraja on tällä hetkellä 25 euroa, ja kaikki tämän ylittävät maksut on erikseen vahvistettava. Enää ei tarvitse jokaisella ostoskerralla muistella koodia ja näin vähennetään myös riskiä tunnusluvun päätymisestä vääriin käsiin.

Turvatoimena kysytään tunnuslukua satunnaisesti, jotta varmistutaan siitä, että kortti on edelleen oikealla omistajalla. Mutta riittääkö se vakuuttamaan lähimaksamisen turvallisuuden? On selvää, että mikäli maksupääte kysyy pin- koodia vain satunnaisesti, on rosvolla mahdollisesti runsaasti aikaa vingutella maksukorttia, ennen kuin lysti loppuu tunnusluvun puuttumiseen. Pankit kuitenkin vakuuttavat, että palvelu ei ole sen turvattomampi kuin aikaisempi käytäntökään, mutta huolellisuutta toki tarvitaan aina, kun on kyse kortilla maksamisesta.

 

Entäpä sitten, jos kortti kuitenkin häviää tai varastetaan?

Ihan ensin tietysti kannattaa varmistua siitä, ettei kortti ole epähuomiossa jäänytkin toisen takin taskuun tai livahtanut sohvatyynyjen väliin. Liian pitkäksi aikaa ei toki ole syytä jäädä etsimään, vaan riskit kannattaa minimoida hyvissä ajoin. Vaikka vapaan lähimaksamisen kokonaisarvo on rajoitettu, eikä se voi nousta kohtuuttomiin lukemiin ennen seuraavaa maksunvahvistusta, ei kukaan silti ole valmis menettämään pientäkään summaa varkaudelle. Omaan pankkiin tulee soittaa välittömästi tai mahdollisesti sulkea kortti puhelinsovelluksen tai verkkopankkipalvelun kautta. Osa sovelluksista mahdollistaa kortin ns. väliaikaisen sulkemisen vain nappia painamalla. Kortin voi ottaa taas uudelleen käyttöön, ihan yhtä helposti. Toisinaan asiakas joutuu näkemään hieman enemmän vaivaa tai jopa maksamaan pankille kortin uudelleen käyttöönotosta.

Lähimaksukorttien minimisumman kerrotaan nousevan 25 eurosta 50 euroon, huhtikussa 2019. Tällöin luonnollisesti myös riskit nousevat, mutta maksaminen helpottuu entisestään.

 

On sattunut myös tapauksia, joissa asiakas on tullut maksaneeksi vahingossa toisen henkilön ostokset, maksupäätteen tunnistettua “väärä” lähimaksukortti. Tämä on kuitenkin erittäin harvinaista ja lähes mahdotonta, mikäli pidät kortin visusti taskussa ennen omaa maksuvuoroa. Toisenlainen ongelma lähimaksamiseen liittyen havaittiin, kun jokin aika sitten ympäri internettiä levisi kuva, jossa oletetusti mieshenkilö keräsi maksuja ihmisjoukossa langattomalla maksupäätelaitteella. Markkinoilla on nykyisin useita lompakkovaihtoehtoja, joiden luvataan suojaavan korttia edellä mainituilta mahdollisuuksilta.

 

Teknologia tuo jatkuvasti kehittyessään lisää käyttömukavuutta ja helppoutta moneen tilanteeseen, mutta pitää muistaa, että myös huijarit löytävät uusia, entistä ovelampia tapoja rosvoamiseen. Tavallinen kuluttaja tuskin enää pysyy kätevästi kärryillä kaikista riskeistä sekä toimista niiden välttämiseen. Helppous ja mukavuus tuovat yleensä mukanaan myös isompaa vastuuta yksilölle itselleen.

Nautitaan kehityksen tarjoamasta ylellisyydestä, omaa vastuutamme unohtamatta!