Miltä Suomen työllisyysnäkymät näyttävät?

Suomen työllisyysnäkymien saralla on pitkästä aikaa nähtävissä valonpilkahduksia. Työttömyys ei ole noussut, ja esimerkiksi Turun ja Uudenkaupungin alueelle on luvassa tuhansia uusia työpaikkoja suurten laiva- ja autotilausten johdosta. Alueiden yritykset ovatkin joutuneet toteamaan, että työvoimaa ei välttämättä löydy tarpeeksi Suomesta, ja rekrytointeja voidaan joutua ulottamaan myös ulkomaille asti.

Myös pääkaupunkiseudulla työllisyysnäkymät ovat positiiviset – erilaisten asiantuntijatehtävien määrä kasvaa jatkuvasti, ja Helsinki nähdään jo nyt yhtenä tulevaisuuden teknologiamekkoina. Tunnetuin esimerkki tästä lienee teknologia- ja digitapahtuma Slush, joka kerää vuosittain enkelisijoittajia ja tekniikan alan kovimpia ammattilaisia Suomeen. Suomen suurimpia digionnistumisia ovat tunnetut mobiilipelit Angry Birds ja Clash of Clans, ja niiden ensimmäiset askeleet on otettu juuri monenlaisissa teknologia-alan kohtaamispaikoissa ja ideahautomoissa.

Varsinais-Suomi kovassa nosteessa – työpaikkoja avautuu niin telakalle kuin autotehtaalle

Varsinais-Suomen, erityisesti Turun ja Uudenkaupungin työllisyystilanne näyttää poikkeuksellisen hyvältä. Turun telakalle tarvitaan tuhansittain uutta työvoimaa, ja Uudenkaupungin autotehtaalle on jouduttu rekrytoimaan työntekijöitä erilaisten markkinointikampanjoiden voimin, eikä osaajia ole silti löytynyt tarpeeksi.

Suurilla teollisuuden alan työpaikkamäärillä on paitsi positiivinen vaikutus itse teollisuusalan yrityksiin, kuin myös alueen palvelualalle. Selkein esimerkki tästä on näkyvissä Turussa, johon on avattu vuonna 2017 ennätysvauhdilla uusia ravintoloita. Telakan, sekä myös rakennusalan kasvu onkin aiheuttanut positiivisen ongelman, kun ravintoloihin ja kahviloihin ei meinaa löytyä tarpeeksi työvoimaa keittiön, salin ja taustatoimintojen hoitamiseen.

Onkin mielenkiintoista nähdä, tuleeko Varsinais-Suomen sekä PK-seudun ulkopuolelle selkeä kuilu työmarkkinatilanteiden suhteen. Ei olisi lainkaan hölmöä spekuloida, että Turun seudulle saattaa muuttaa tulevina vuosina töiden perässä jopa kymmeniä tuhansia suomalaisia niin maaseudulta kuin toisistakin kaupungeista.

Automatisaatio ja digitalisaatio uhkaavat syödä monia perinteisiä työpaikkoja

Vaikka Varsinais-Suomessa on nähty valopilkkuja Turun ja Uudenkaupungin työllisyysjättipottien muodossa, karu fakta on että automatisaatio ja digitalisaatio tulevat nielaisemaan leijonanosan rutiininomaisista työpaikoista, joissa on tällä hetkellä satoja tuhansia suomalaisia.

Jo nyt on nähtävissä ensimmäisiä automatisaation vaikutuksia – esimerkiksi McDonalds on tuonut myös Suomeen tilausautomaatit, jotka karsivat pois tiskillä tilaamisen määrää ja siinä tarvittavaa asiakaspalveluhenkilökuntaa. Siinä missä tilaus annettiin ennen kassalla häärivälle työntekijälle, nyt tilauksen voi näpytellä ravintolassa sijaitsevalle ruudulle, jonka jälkeen ruoka noudetaan vuoronumerolla tiskiltä. Monet pitävät tätä vieläpä miellyttävämpänä tapana tilata ruokaa pikaruokaravintolasta.

IT-alan osaajille tarjolla monenlaisia mahdollisuuksia

Teknologian kehityksen syödessä monenlaisia matalapalkka-alan työpaikkoja, tekniikan alalla asiantuntijuuttaan myyville on tiedossa kulta-ajat. Jo nyt puhutaan koodaripulasta, eikä asia tule todennäköisesti helpottumaan lähivuosina. Sen lisäksi, että työvoimapulaa on perinteisistä koodinkirjoittajista, myös kovemman asiantuntijuuden työpaikkoja on jo nyt paljon, ja tulossa paljon lisää.

Monille nuorille ja innokkaille it-alan työntekijöille ja opiskelijoille onkin luvassa kissanpäivät, kun yritykset kamppailevat ja kilpailevat työntekijöistä. Monia it-alan osaajia houkutellaankin nykypäivänä erilaisilla eduilla ja työmukavuuksilla: siinä missä ennen toimistotyö oli tylsää ja pölyistä kahdeksasta neljään -hommaa, nyt monet koodarit ja muut tietotekniikan alan duunarit saavat erilaisia vapauksia tehdä työtään etänä, niin kotisohvalta kuin vaikkapa ulkomailtakin. Lisäksi yritykset tarjoavat erilaisia mukavuuksia, kuten ilmaisia lounaita, moderneja työtiloja, ensiluokkaisia työvälineitä ja muita etuja, joilla halutaan tehdä työntekijän olo mahdollisimman mukavaksi. Hyviä esimerkkejä ovat ohjelmistotaloissa yleistyneet ”toimistomummot”, jotka leipovat työntekijöille leivonnaisia ja keittävät kahvia, tai esimerkiksi toimistojen hierojat, joita työntekijät saavat varata veloituksetta käyttöönsä istumatyön haittoja ehkäiseviä hoitoja varten.