Perintä yrityksille

Jos asiakas ei maksa yrityksen laskua maksumuistutuksista huolimatta, vaihtoehdoksi voi tulla perintä. Yritys voi periä itse saatavaa kuluttaja-asiakkaaltaan, jolloin lain mukaan siihen voi lisätä enintään 5 euron suuruisen maksumuistutuskulun, jos kyseessä on kirjallinen maksumuistutus. Jos kuluttaja ei tästäkään huolimatta maksa laskua ja yritys itse haluaa jatkaa perintää, saa seuraavastakin perintäkirjeestä tai muusta vastaavasta maksuvaatimuksesta periä enintään 5 euroa kuluja.

Jos velallinen on yritys, siltä voi periä lain mukaan enintään 40 euroa maksumuistutuskuluja. Jos velkojan kulut ylittävät 40 euron määrän, velallinen on velvollinen korvaamaan kuluja vain yksilöllisesti kohtuulliseksi katsottavan määrän. Yleensä raja menee noin 100 eurossa, yli 100 sadan euron kuluja harvoin katsotaan kohtuullisiksi.

Perintäyhtiöiden käyttö

Monet yritykset ovat kuitenkin ulkoistaneet perintänsä perintäyhtiöille. Perintätoimistoilta voi saada kaikki perintäpalvelut muistutuslaskuista vapaaehtoisen perintään, oikeudelliseen perintään tai maksukyvyn seurantaan. Perintäpalveluilla on tarjota myös erilaisia tapoja myöhästyneistä maksuista ilmoittamiseen. Muistutuslaskujen lisäksi voi käyttää esimerkiksi puhelinsoittoa tai uusia älykkäitä yhteydenpitotapoja. Mikäli näidenkään jälkeen asiakas ei maksa saatavaansa, perintätoimisto aloittaa vapaaehtoisen perinnän tavalla, joka on yrityksen kanssa etukäteen sovittu sellaisia tilanteita varten.

Perintäyhtiö valvoo myös yrityksen saatavia käräjäoikeudessa ja siirtää asian ulosottoperintään. Yrityksen ei tarvitse itse olla yhteydessä ulosottoviranomaisiin tai huolehtia ulosoton avulla saaduista palautuksista ja niiden tilityksistä. Perintäyhtiöllä on käytössään lakimiehiä, jotka käsittelevät riitautukset ja muut velkoihin liittyvät erimielisyydet ammattitaidoilla. Perintäyhtiöllä on käytössään myös jälkiperintäpalvelu, jonka avulla valvotaan kuluttajien avoimia velkoja. Kun asiakkaan maksukyky muuttuu, perintätoimet käynnistetään uudelleen ja velka ei pääse vanhenemaan. Saatavasta huolehditaan loppuun saakka, kunnes se maksetaan tai kun se vanhenee lopullisesti.

Jos yrityksen toiminta on pienimuotoista ja perintä koskee yleensä yksittäisiä laskuja silloin tällöin, saatavilla on myös pikaperintäpalveluja. Pikaperintään lähetetään erääntyneen laskun tiedot esimerkiksi ottamalla siitä kuva tai sähköpostilla. Tämän jälkeen perintäyhtiö lähettää velalliselle perintäkirjeen, johon on lisätty laskusumman lisäksi korot ja perintäkulut. Kun velallinen on maksanut laskun, perintäyhtiö tilittää avoinna olevan summan yritykselle takaisin noin viikon sisällä. Perintäyhtiöt veloittavat yleensä provision onnistuneesti peritystä kokonaissummasta.

 

https://www.yrittajat.fi/yrittajan-abc/taloushallinto-ja-maksut/maksut-ja-maksaminen/perinta-317194

https://www.lindorff.com/suomi/ratkaisut/perintapalvelut

https://www.pikaperinta.fi/index.php